-
1
Steek de barbecue
aan of verwarm de oven voor op 220ºC. Rooster
de pijnboompitten
in een droge, hete koekenpan.
-
2
Vouw een stuk aluminiumfolie dubbel zodat het groot genoeg is om het hele rooster te bedekken. Afhankelijk van het formaat van het rooster kun je 2 of
4 tortilla’s tegelijk bakken.
-
3
Bestrijk de tortilla’s aan beide kanten met olijfolie
en leg ze op een snijplank. Bestrijk met ricotta.
-
4
Verwijder de houtachtige onderkant
van de asperges. Schaaf per tortilla 1,5-2 asperges met een dunschiller in linten over de ricotta.
-
5
Bestrooi met de kaas en schuif de tortilla’s vanaf de plank op het rooster. Sluit het deksel van de barbecue en bak de tortilla’s in 2-4 minuten krokant.
-
6
Serveer de pizza direct met rucola en bestrooi met de pijnboompitten.
bereidingstip
Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.